Projecten

Hieronder staat een opsomming van de vele projecten die mede mogelijk worden gemaakt door een bijdrage van de Vrienden van Lisidunahof. 

Rabo ClubSupport

Vrienden van Lisidunahof doet ieder jaar mee met Rabo ClubSupport! Met uw stem op ons kunnen wij Lisidunahof verder helpen, zoals afgelopen jaar langs het nieuwe wandelpad diverse beleef-, spel- en beweegplekken te creëren. Samen met de familie, vrijwilligers en zorgmedewerkers bewandelen de bewoners het pad en beleven ondertussen van alles en bewegen heerlijk.

Leden van Rabobank Amersfoort Eemland kunnen van elk jaar in oktober hun stem uitbrengen via de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Kunnen wij op uw stem rekenen?

Diva Dichtbij

Ieder jaar genieten bewoners van een zeer persoonlijk concert door optredens van een professionele zangers. Ze zingen niet vanaf een podium, maar letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’. Dat doen ze meestal in de huiskamers van het verpleeghuis of aan het bed. Maar soms kunnen de Diva’s in de tuin zingen! De Vrienden van Lisidunahof maken het mogelijk dat Diva Dichtbij ieder jaar zes keer komt optreden op de diverse woongroepen.

Frankie Stardust

De vertolker van het Nederlandse lied Franky Stardust zorgt in z’n eentje voor veel plezier. Zingen en dansen zijn vast onderdeel bij zijn optreden. Bewoners genieten altijd zichtbaar. In de toekomst hopen we dit daarom voor de bewoners van Lisidunahof vaker mogelijk te maken.

Poffertjeskraam

In de augustus werden alle bewoners getracteerd op heerlijke poffertjes. De oud-Hollandse poffertjeskraam stond buiten opgesteld, zodat na een wandeling kon worden genoten van deze lekkernij. De zoete lucht van de verse baksels was op afstand al goed te ruiken, wat bij sommige bewoners een versnelde pas tot gevolg had.

Valentijnshart

Op Valentijnsdag werden de bewoners van Lisidunahof blij verrast door de Vrienden van Lisidunahof met een heus Spakenburgs Hart. Van deze zoete lekkernij werd de hele dag door genoten. En ook nog de dag erna ;-)

Rolstoelfiets

In 2020 hebben de Vrienden van Lisidunahof de aanschaf van een rolstoelfiets mogelijk gemaakt. Nu kunnen ook bewoners die afhankelijk zijn van een rolstoel naar buiten en de fietservaring beleven. De wind door het haar, een blos op de wangen en een grote glimlach bij zowel bewoner als begeleider; daar doen we het voor! 

Terug naar de disco

Bij Lisidunahof wonen ongeveer 65 jonge mensen met dementie. Speciaal voor deze bewoners van 45-60 jaar organiseert Team Welzijn dansavonden, zo’n 6 keer per jaar. De Vrienden van Lisidunahof maken deze avonden mogelijk. Er zijn optredens van een artiest, een DJ of een live-band. Zo hebben de jonge bewoners weer het gevoel terug dat ze uit gaan, naar de discotheek om te dansen.

De duo-fiets vergroot je wereld!

Bewegen is goed voor je brein. En veel bewoners vinden het heerlijk om buiten te zijn. Daarom hebben de Vrienden van Lisidunahof twee elektrisch ondersteunde duo-fietsen beschikbaar gesteld. Zo kunnen familieleden, vrijwilligers en medewerkers samen met de bewoner fietsen! Wekelijks gaan er zo’n 30 bewoners met de fiets er op uit.